2017-12-12

En julhälsning till alla robotvänner

Vi summerar ett händelserikt år då roboten Motoman bland annat firat sina första 40 framgångsrika år, antalet levererade robotar har passerat 400.000-strecket och vi har lanserat den här webbsidan. Vad mer har hänt, och vad kan vi förvänta oss under nästa år?

2017 i backspegeln:

GP7 och GP8 med 7 respektive 8 kg nyttolast är industrirobotar utrustade med Yaskawas Sigma-7 servomotorer för bästa övervakning och hastighet. De styrs av robotvärldens minsta styrskåp, som för Europamarknaden tillverkas här i Sverige.

HC10 är samarbetsroboten med det lilla extra. Den är alltså inte bara gjord för ett säkert arbete i närheten av en operatör, utan kan också fungera som en industrirobot med hög last och full hastighet när det är möjligt. Valfrihet i snygg och säker design, där själva robotarmen har konstruerats så att klämrisken är obefintlig.

Det här händer 2018:

Till GP-serien kommer nästa år fler, och större robotmodeller. Alla med samma minimala och svensktillverkade styrsystem YRC1000.

Elmia Automation är Sveriges ledande automationsmässa och en av årets viktigaste mötesplatser med fem parallella produktionsmässor samtidigt. YASKAWA Nordic med Motoman® kommer att finnas i en stor monter i D-hallen (D03:32 och D03:24). Vi ses på Elmia!

Vi önskar våra kunder och samarbetspartners en god jul, och ett gott nytt år 2018!