2021-04-06

I februari 2021 har Yaskawa levererat sammanlagt 500 000 Motomanrobotar världen över.

Yaskawa har tillverkat elektriska motorer och rörelsestyrning sedan 1915. Vår första robotmodell, MOTOMAN-L10, introducerades på marknaden 1977.

Sedan dess har Yaskawa varit världsledande i att utveckla robottekniken från styrning av fem rörliga axlar i en enda robot, till 72 fullt synkroniserade rörliga axlar (eller upp till åtta robotar) kontrollerade av ett och samma styrsystem.

Robotmodellerna har också gjorts mer specialiserade för olika typer arbetsuppgifter, och användningen av robot utanför den traditionella industrin har ökat. Våra hybridrobotar i HC-serien till exempel, har en inbyggd säkerhet som minskar behovet av utrymmeskrävande säkerhetsavskärmning vilket gör dem till ett bra komplement till manuellt arbete.

Ökat robotisering gör att tillverkande företag kan förbättra sin produktivitet, kvalitet och garantera en spårbarhet av tillverkade komponenter och färdiga produkter. Yaskawa kommer att fortsätta att utveckla innovativa robot- och automatiseringslösningar för att hjälpa både små och stora företag att effektivisera sin verksamhet och spetsa sin konkurrenskraft.