Automatisering med MOTOMAN-robot

För att klara sig på dagens globaliserade marknad måste företag fokusera på totalkostnaderna i produktionskedjan, produkternas kvalitet, produktiviteten och leveranstiden. Just dessa faktorer gör robotar till en god investering. Här visar vi praktiska exempel med våra robotar i olika branscher.

Stäng

Flaskhantering

Sorteringsbordet för flaskor bygger om sig själv med robotens hjälp, från att hantera lösa flaskor till flaskor i s.k. multi-pack. Snabbt och effektivt!

Stäng

Hennig Olsen glass

Färre kostnader, ökad produktion och flexibilitet nu och i framtiden. De var fördelarna för den norska glasstillverkaren Hennig Olsen när man gick från manuell packning av glasstrutar, till en MOTOMAN robotlösning från Eltronic A/S Danmark.

Stäng

Plocka ampuller

Robotar (MPP3) integrerade med visionsystemet och synkroniserade med transportbandet vilket gör att de kan plocka ampuller med hög noggrannhet. Produkter som inte plockas upp åker tillbaka automatiskt. Efter att ha passerat en inslagningsmaskin, samlas påsar med ampuller, två och två, av en hängande robot (MH5L) och förs vidare för att packas i kartonger.

Stäng

Laboratorierobot

Roboten är idealisk både för standardiserade testförfaranden och att lägga in nya arbetsflöden. De olika momenten, som att öppna och stänga ett handtag eller skruva av/på flasklock etc., lagras som programmoduler i ett rörelsebibliotek. Operatören komponerar sedan ett arbetsflöde utifrån ett huvudprogram där man lägger in enskilda processteg i en önskad sekvens.

Stäng

Levanto robotcell

Första steget efter tryckpressen innebär bl.a. att de tryckta arken måste luftas och separeras för att sedan skäras till och falsas till färdiga trycksaker. Det är ett moment med många och tunga lyft, men också med höga krav på varsam hantering av de nytryckta arken. Något som aldrig tidigare har utförts av en robot!

Stäng

Demontering perimeterpall

Vid demontering av träpall tar man bort dåliga klossar och brädor. Att såga under vatten är både säkert (ingen risk för gnistbildning) och tyst. Operatören väljer helt enkelt ut vilka delar som ska bort och roboten gör resten. Därefter är träpallen redo för reparation!

Stäng

Palldemontering

Demontering av träpall med hjälp av MOTOMAN industrirobot.

Stäng

Kantpressrobot

Komplett och körklar robotcell att snabbt komma igång med robotiserad kantpressning. En prisvärd paketlösning som ger dig en mycket kompetent maskin med stora möjligheter på en liten yta!

Stäng

Rullande robot

En mobil robotplattform som använder sig av SLAM teknik (Simultaneous localization and mapping). Det vill säga den teknik som man använder för att skapa en karta av ett okänt område, eller uppdatera sin position i en känd miljö.

Stäng

MotoFit kraftsensor

MotoFit gör det möjligt att med hög precision snabbt hitta rätt läge för att montera en detalj. Rörelsemönstret, med hjälp av återkopplingen från sensorn, sker i tre steg: träffa rätt, passa in och montera.

Stäng

Värmesystem

Robotcellen som svetsar behåller kvaliteten även vid en högre produktionstakt. Investeringen innebär en större flexibilitet – där processens kvalitet har höjts – samtidigt som kompetensutvecklingen är ett lyft för medarbetarna.

Stäng

Stålrör

Bågsvetsning av stålrör till möbler.

Stäng

Träslipning

MOTOMAN-robot slipar böjda trädetaljer till möbler.

Stäng

Målning bilkaross

Målning av bilkaross.

Stäng

Pub-robot

Från Las Vegas: samarbetsroboten HC10 hjälper till med att servera öl på PackExpo 2017.